Väl ventilerad luft är nödvändigt om du vill hålla dig frisk och andas in luft som är fri från föroreningar och sjukdomar. Du kan bli förvånad över att det finns många människor som tror att allt de behöver göra för att tillhandahålla detta i sina hem och företag är att installera ett ventilationssystem och köra igång det.

Detta är dock bara det första steget att skapa en miljö som är full av frisk, ren luft med minskade halter av föroreningar. Du måste också hålla ventilationssystemet rent om det ska kunna köras. Genom att låta smuts och skräp bygga upp inom det system du använder sätter du dig själv och alla andra i huset i risk för sjukdom.

De sjukdomar som kan orsakas eller förvärras av smutsiga ventilationssystem inkluderar: influensa, astma, virusinfektioner m.m

Förutom dessa typer av sjukdomar kan ett smutsigt ventilationssystem också leda till allmänna problem som kan inkludera – ökade nysningar och hosta, torra eller brännande ögon, huvudvärk, irritabilitet och illamående. Allt detta är allvarligt nog för att kunna orsaka sjukdom som kan leda till att du inte kan utföra dina dagliga arbetsuppgifter och även hindra dig från att arbeta i längre perioder.

Smutsiga ventilationssystem kan orsaka dessa sjukdomar både i hemmet och kontoret. Om du misstänker att dina luftkanaler är smutsiga så måste du agera för att undvika att detta blir ett problem för dig och dom i din närhet.

Här är några saker att se upp för:

-Bygga upp smuts och skräp inuti luftkanaler: Detta är naturligt och kommer att inträffa i alla ventilationssystem men det måste saneras bort för att förhindra mögelsporer och andra slags bakterier som finnes i systemets luftkanaler.

-Insekter eller skadedjur inuti ventilationskanaler kan orsaka sjukdom så om det finns någon anledning att misstänka det så måste systemet omedelbart saneras så att det inte leder till allvarliga sjukdomar, särskilt om råttor eller möss har tagit sig in.

-Mögel på luftkanaler: Detta är ett tecken på att luftkanaler är blockerade och behöver rengöras.

Om du har ett ventilationssystem som behöver rengöras, reparation, underhåll eller till och med bytas ut, kontakta oss så tar vi det där i från.

Vi använder de senaste metoderna och utrustning för att ge dig en total rengöringslösning för erat smutsiga ventilationssystem som uppfyller alla krav. Så om du har en bostads-eller kommersiell fastighet med ett ventilationssystem som är i behov av rengöring eller reparation, så kommer vi att hjälpa dig/er att andas ren luft igen.